Барелефът ще бъде монтиран на фасата на сградата. Снимки ГЕРБ

Барелефът ще бъде монтиран на фасата на сградата. Снимки ГЕРБ

Основно училище "Иван Вазов" в квартал "Банево" набира средства за поставяне на барелеф на своя патрон. В благородната инициативата се включва и общинският съветник от ОбС - Бургас Ясен Проданов.

Той успява да привлече към каузата своите колеги от местния парламент адвокат Елена Кокаларова и д-р Диян Господинов, както и още приятели и съмишленици.

"С мен се свързаха учители от училището. Отидох на техния патронен празник, запознах се с директора – г-жа Гергана Терзиева, и поех ангажимент да им помогна. Сумата, която даряваме, не е голяма, но значително ги доближава до изпълнението на целта им. Имам страхотни колеги и приятели, на които искам да благодаря от цялото си сърце. А ако някой желае да помогне, може да се свърже с мен или с директора на училището", коментира Проданов.

Той, заедно с д-р Господинов, посетиха училището, за да предадат дарението лично. Те се срещнаха с директора и с част от учителите и обсъдиха с тях процеса по създаване и монтиране на барелефа. Общинските съветници заявиха готовност и за бъдеща съвместна дейност с учебното заведение.  

Галерия