Четирите преподавателки преминаха успешно обучението

Четирите преподавателки преминаха успешно обучението

Четирима учители от бургаската Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фоттинов" получиха сертификати за успешното си обучение по проект "Ново време - нова класна стая", финансират по програма "Еразъм+". Двуседмичното обучение на тема: "ИКТ за учители" беше организирано от организацията "English Matters" и се проведе в Тринити Колидж, Дъблин, Ирландия.

Венета Терзиева, Силвия Добрева и Ирина Грудева, учители по английски език и Евелина Ганчева – главен учител се включиха в структуриран курс на тема: "ИКТ обучение за учители".  Интензивната програма на курсовете включваше ежедневно обучение в 3 модула по 2 учебни часа и приключваше в 15:00 часа.  Всички участници бяха разпределени в интернационални групи за индивидуална работа с цел обмяна на опит и повишаване на езиковите компетенции на участниците. След приключване на учебните часове преподавателите разработваха самостоятелно продукти, които в края на обучението си представиха по работни групи. Всички участници от ПГЕЕ "Константин Фотинов" са получили своите сертификати за 60 часа обучение с оценка: "Отличен".

"Обучението ни беше на високо европейско ниво в Тринити колидж, Дъблин, който е създаден през 1592 година. Въпреки натоварената учебна програма успяхме да се докоснем  и до историята, културата, бита и красотата на Ирландия.  Посетихме библиотеката в колежа, създадена преди 300 години, където се съхранява книгата "Book of Kells", за която се предполага, че е създадена през 800 г. след Христа. През почивните дни беше организирана образователна екскурзия до Килкени, Глендалоу и скалите Мохер. Успяхме да видим и голяма част от замъците, паметниците, музеите, парковете и разбира се, пъбовете в тази очарователна страна", споделиха участниците в мобилността.

Тепърва предстоят срещи за споделяне на опита, придобит от обученията. През есента ще бъдат направени обучения на колеги и открити уроци. Вече е започнала работа по създаването на блог с информация за научените програми за обучение и тяхното използване в час чрез практическо им приложение.

През настоящата учебна година гимназията ще работи и по втори проект по програма "Еразъм+" на тема: "Ела с нас в робоклас" за мобилност на ученици в Унгария.