Отборът на Украйна направи демонстрация при откриването на състезанието. Снимки Черноморие-бг

Отборът на Украйна направи демонстрация при откриването на състезанието. Снимки Черноморие-бг

Украинският тим с демонстрация при откриването на Европейското първенство по ушу, което започна в Бургас. То се организира от Българската федерация по ушу с президент Стефан Колев и с подкрепата на Община Бургас. 13 отбора от Европа участват в първенството, което продължава до 15-ти май в спортна зала "Младост".

Младият тим на Украйна излезе първи, за да покаже уменията си. Състезателите бяха аплодирани от другите участници и от официалните лица. В ложите за откриването на Европейското първенство бяха президентът на Европейската федерация по ушу - Патрик ван Кампенхут, вицепрезидентът на федерацията - Абдурахман Акюз, генералният секретар - Петър Туркович, председателят на Общинския съвет Севдалина Турманова, зам.-председателят на Комисията по спорт в ОбС Георги Маринчев, съветници, кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът по спорт в Община Бургас Диана Саватева, началникът на отдел "Туризъм" в ОБщина Бургас Веселина Деведжиева.

"Бъдещето на нашия спорт е светло и с това, че той става олимпийска дисциплина от следващите олимипийски игри през 2026 година в Сенегал", каза президентът  Патрик ван Кампенхут. След четири години африканската държава ще домакинства Летните младежки олимпийски игри.

С фолклорна програма с участието на ансамбъл "Атанас Манчев" и с изпълнението на националния химн на Република България домакините посрещнаха гостуващите отбори. А след демонстрацията на Украйна, такава направиха и състезатели от отборите на България и Турция.

Медиен партньор на първенството е сайт "Черноморие".

Галерия