Предизвикателството за Красимир Георгиев започва от Варна. Снимка Община Варна

Предизвикателството за Красимир Георгиев започва от Варна. Снимка Община Варна

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев ще пробяга 1 300 км по трасето на европейски коридор № 8.  Предизвикателството му започва от Варна. Той ще премине през 18 града за 15 дни, като на 25-ти май трябва да финишира в Албания. С него се движи екип от физиотерапевт, фотографи, оператори и готвач.

Предизвикателството "Corridor8" се провежда под мотото "Свързаност" и цели, освен да обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания, да насърчи развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса между трите държави. Партньор на инициативата е фондация "Българска памет" на д-р Милен Врабевски.

Заместник-кметът на Варна Коста Базитов официално изпрати Красимир Георгиев пред сградата на Общината, като му връчи и папка с първия подпис "за" коридор №8  от кмета на града Иван Портних. Амбицията на спортиста е да събере подкрепителни подписи от кметовете на всички градове, през които минава, след което да предостави подписката пред представители на Европейската комисия. "С моя екип искаме на финала на маратона в град Дурас да поканим премиерите на България, Северна Македония и Албания – Бойко Борисов, Зоран Заев и Еди Рама, за да покажем, че сме обединени и единни за каузата "Corridor8", заяви Красимир Георгиев.