Служителите на реда ще патрулират в оживени райони. Снимка Архив Черноморие-бг

Служителите на реда ще патрулират в оживени райони. Снимка Архив Черноморие-бг

Служители от сектори "Специализираните полицейски сили" и "Специалните тактически действия" към Областна дирекция на МВР в Бургас и бургаската жандармерия, въоръжени с дългоцевно оръжие вече патрулират в местата с голямо струпване на хора, каквито са централна градска част - улица "Александровска" и обособените коледни базари и къщички, в района на ж.п. гара Бургас и двете автогари, във външния периметър на големите търговски вериги и моловете.

Патрулите е възможно да бъдат и смесени с водачи на служебни кучета, като целта на проверките и предотвратяване на груби нарушения на обществения ред и антитерористични действия. Подобни патрули са осъществяване и в предходни години, като освен външен периметър и покривана и вътрешна площ в големи търговски обекти, като това по никакъв начин не е нарушавало нормалната търговска дейност и обичайния обществен живот.

Междувременно ръководството на ОД на МВР - Бургас е провело срещи с представители на частните охранителни фирми и на извършващите инкасова дейност с цел заостряне на вниманието и вземането на предохранителни мерки за недопускане на евентуални престъпления, сред които и грабежи на оборотни суми от големи търговски обекти.