Кандидатстването е за задочна и редовна форма на обучение. Снимка Лина Главинова

Кандидатстването е за задочна и редовна форма на обучение. Снимка Лина Главинова

Бургаският университет "Проф. д-р Асен Златаров" обявява допълнителен прием на кандидатстудентски документи и записване в специалности, в които има незаети места. До 5-ти септември за задочна форма на обучение и до 13-ти септември за редовна е срокът за подаване на документи и записване на приетите в специалности за субсидирано от държавата обучение и за обучение със собствено финансиране(платено обучение) за учебната 2019/2020година.

Кандидатстудентските документи за прием в специалностите на Факултет по обществени науки, Факултет по природни науки, Факултет по технически науки и Технически колеж се подават в Учебно-информационен център - Ректорат (Бургас, булевард "Проф. Якимов", No1, студентско общежитие, бл. No1, партер). Кандидатстудентските документи за прием в специалностите на Колеж по Туризъм се подаватв Учебно-информационен център - Колеж по Туризъм (Бургас, парк "Езеро").

Работното време на комисиите по прием на документите е от  9.00 до 12.00 и от 13.30 до 16.00 ч.

За да могат да кандидатстват по обявените в сайта на университета https://www.btu.bg специалности с допълнителен прием, бъдещите студенти трябва задължително да притежават диплома за средно образование; да са положили конкурсен изпит в университет "Проф. д-р Асен Златаров" или аналогичен изпит в друго легитимно висше учебно заведение през настоящата 2019 година или да имат оценка от държавен зрелостен изпит (матура) от 2008 г. и следващи години по български език и литература, математика, химия, биология, физика, география, история, философия, чужд език (английски, френски, немски, руски).