Занятията ще се провеждат и присъствено, и дистанционно

Занятията ще се провеждат и присъствено, и дистанционно

Бургаският университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата академична година. Стотици студенти – първокурсници прекрачиха за пръв път прага на най-голямото висше учебно заведение в Югоизточна България.

С оглед на противоепидемичните мерки стартът на академичната година не бе даден с обща официална церемония за старта на академичната година, но с много тържествено настроение по основните звена на Университета се проведе празнично посрещане на първокурсниците. Те се срещнаха за пръв път със  своите бъдещи преподаватели и с тюторите, които ще бъдат техни доверници и ще ги напътстват при решаване на битовите им проблеми в Университета.

Съобразно изискванията на Министерството на здравеопазването, и със заповед на ректора на Университета, проф. Магдалена Миткова, лекциите във ВУЗ-а ще се провеждат или присъствено, със заетост не по-голяма от 30 % от капацитета на учебните зали, при спазване на отстояние не по-малко от 1,5 м. и със защитни маски за лице, или, при необходимост – в електронна среда. Практическите упражнения ще се провеждат присъствено при спазване на всички противоепидемични мерки. 

Студентите в специалност "Медицина" ще провеждат своите занятия задължително присъствено при стриктно спазване на противоепидемичните предписания.