Това съоръжение ще бъде изградено в Морската градина на Бургас

Това съоръжение ще бъде изградено в Морската градина на Бургас

Морската градина на Бургас е локацията, избрана за съоръжението "Adventure Hub", което ще поникне под формата на гигантско магическо дърво в красивия парк. Над 100 общини кандидатстваха за двете съоръжения за активно забавление, които "Уолтопия" ще изгради в България. През месец юни компанията обяви, че поради големия интерес, ще разшири програмата си за инвестиции в страната, за да включи повече общини. 

През изминалия месец екипът на “Уолтопия” детайлно е оценявал различните локации достигнали до финалния кръг на инициативата. Първата избрана и официално обявена, е кандидатурата на гр. Бургас, където ще бъде изградено "Дървото" на "Уолтопия". То ще достави здравословно забавление на деца и възрастни, в нов за света формат.

"Дървото" е вид "Adventure Hub" – атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много различни забавления. Всъщност това е най-впечатляващата разработка на "Уолтопия", която за първи път ще се появи именно в родината на компанията. 

Съоръжението е с огромен мащаб и височина от 26 метра. То включва въжен парк с препятствия и детски стени за катерене, които са хармонично съчетани в красивата форма на гигантско дърво.

"В процеса на оценяване решихме, че потенциалът на терена в град Бургас е по-голям от предвиденото в първоначалното инвестиционно намерение, което включваше въжени препятствия и зип-линия, и в момента работим върху дизайна на по-голям проект, който ще включи и зона с детски катерачни стени на открито, зона за най-малките с атракциони без осигуровка, и зона за родители. Радваме се, че ще работим заедно с община Бургас, които ни впечатлиха с проактивния си екип и кооперативноста, която показаха в целия процес до тук", коментираха от компанията.

Екипът на "Уолтопия" и на Община Бургас са обединени около това, че "Дървото" ще бъде украшение за града.

Впечатляващата конструкция ще се впише чудесно в естествената среда на Морската градина и ще донесе на жителите на града и на техните гости нова възможност за прекарване на свободното време на открито.