DSC_1668

DSC_1668

Упражнения в... хамак предлагат в йога център в Бургас

определено има интерес Инструктурът споделя, че в началото практикуващите пристъпват малко плахо, защото има акробатичен момент, но тъй като хамака всъщност помага в упражненията, всеки успява да се справи с тях. Михайлова, която е дипломиран йога инструктор от Национална спортна академия, се е занимавала с класическа йога преди, но определея въздушната като ефективна, атрактивна, много забавана и иска да я покаже на все по-вече хора.

Въздушната йога е нова практика, зародила се преди 3 години по идея на гимнастика Кристофър Харисън. Вече набира все по-голяма популярност в България, Европа и САЩ. DSC_1630Практиката представлява комбинация от разтягания, набирания, равновесни пози, усуквания и обърнати пози. Включени са дихателни упражнения и релаксация. Основната разлика между класическата и въздушната йога е това, че упражненията се правят в специална люлка (хамак). Провеждат се предварително подготвени комплекси от упражнения, които подобряват гъвкавостта на тялото, помага за бързо влизане във форма и подобрява външния вид и структура на тялото. Въздушната йога може да се практикува независимо от пола и възрастта. Комплексите от упражнения могат да бъдат, както силови и трудни, така и много щадящи и подкрепящи оздравяването на организма. "Мисля си, че ще е добре в бъдеще да наблегнем именно на въздушната йога с терапевтична цел.
DSC_1670 Много са ползите за страдащите от гръбначни проблеми, схващания и други. А за любителите на силовите тренировки въздушната йога може да предложи много варианти, тъй като люлката и прилежащите й шест халки дават поле на въбражението", казва Михайлова. Студиото се намира на булевард "Демокрация", бл 31. Еднократното посещение в курса е 10 лева, което е с 5 лева. Само за сравнение във Варна еднократно посещение е 15 лева, а в София - 20 лева, има възможност за карта с 8 или 12 посещения.
Заниманията са всяка седмица в различни часове, а допълнителна информация има във фейсбук.

В студиотото се практикуват още няколко видове йога, както и медитация. Собственичката Ваня е отворена съм към нови идеи. Следи и посещава множество семинари, за да повиши квалификацията си и ако на тях открие нещо ново ще го въведе и в Бургас. Така почитателите на йогата и този начин на живот имат надежда, първи ще научат нови практики.