Стефан Командарев получи Златен глобус за режисирания от него филм

Стефан Командарев получи Златен глобус за режисирания от него филм

"Уроците на Блага" на режисьора Стефан Командарев ще има две прожекции в Културен дом НХК - Бургас на 10-ти януари, сряда - от 14.00  и от 19.00 часа. И след двете прожекции ще има дискусия с двете главни актриси Ели Скорчева и Розалия Абгарян.

„Уроците на Блага“ спечели „Кристален глобус“ от фестивала в Карлови Вари, а Ели Скорчева взе наградата за най-добра женска роля на същия международен кино форум. Освен нея, в лентата ще видите познати лица като Стефан Денолюбов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Розалия Абгарян, Ивайло Христов, а Герасим Георгиев – Геро ще изиграе най-различната роля в своята кариера до момента.

„Уроците на Блага“ е филм, който отваря дискусии за възпитание, за принципи, за ценностна система.

Когато пенсионираната учителка Блага става жертва на телефонна измама, тя остава без спестяванията си и без пари за гроба на покойния си съпруг. Останала само с една частна ученичка, учителката осъзнава, че няма начин да оцелее.

Тогава Блага получава примамливо, но подозрително предложение за работа. Някога стриктната и честна жена бавно започва да прекрачва всичките си принципи и да навлиза в свят, от който няма връщане назад.

Билети се продават на каса "Часовника". За пенсионери и учащи цената е 10 лева.

Галерия