Условно наказание за студентка, набила полицай след групиране общо наказание от 1 година лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок за трите престъпления.

Маркова бе призната за виновна в това, че на 23 август 2008 г. противозаконно присвоила мобилния телефон на свой познат. Чуждата вещ на стойност 300 лв. подсъдимата взела под предлог да я ползва за кратко, докато батерията на личния й телефон била изтощена.

Впоследствие тя не върнала мобилния апарат, а го оставила в заложна къща срещу сумата от 110 лв. Десет дни по-късно потърпевшият от присвояването младеж подал жалба в полицията. 

На 5 септември 2008 г. Мирела Маркова била извикана във ІІ РУ на МВР да даде обяснения по случая. В полицията тя се възпротивила на връчването на заповед за задържане и личен обиск, започнала да обижда полицаите, станала рязко от стола, при което блъснала и преобърнала намиращия се на бюрото служебен компютър. Студентката побягнала от кабинета, като при опит на други полицаи да я задържат в коридора на сградата - нанесла удар с ръка и ритници на един от служителите на реда.

През цялото време тя оказвала съпротива и отправяла обиди, закани и нецензурни изрази по адрес на униформените служители, което наложило да й бъдат поставени белезници. 

Съдът осъди 21-годишната Мирела Маркова да заплати обезщетение от 500 лв. за нанесените неимуществени вреди на пострадалия полицай, както и да заплати направените от него адвокатски разноски в размер на 1500 лв. В тежест на подсъдимата са още сторените разноски по делото и държавната такса върху уважения граждански иск.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 

 

Днес+