Зам.-кметът Йорданка Ананиева (вляво) разясни общинските програми. Снимка Община Бургас

Зам.-кметът Йорданка Ананиева (вляво) разясни общинските програми. Снимка Община Бургас

"Общинските програми за здравословно хранене, игри и занимания на открито и премахването в перспектива на бутилките за еднократна употреба от ежедневието на малчуганите в детските градини са дългосрочна инвестиция в здравето на децата ни", категорични са родители, представители на обществени съвети към бургаски детски градини. Те взеха участие в информационна среща, на която бяха представени новите общински програми за здраве и обучение в детските градини и първите индикативни положителни резултати от тяхното въвеждане.

На срещата зам.-кметът по образование и култура в Община Бургас Йорданка Ананиева презентира в детайли етапите на всяка една от програмите, които до момента е инициирала администрацията по идея на кмета Димитър Николов. Тя подчерта, че въведените преди няколко години програми за ранно чуждоезиково и компютърно обучение, са оценени изключително положително от родителите. Като добър пример за успешна програма, зам.-кметът Ананиева посочи и проекта за здравословно и балансирано хранене в детските градини, който беше мултиплициран в училищните столове и в момента се доразвива и прецизира.

Пред родителите бе представена и програмата "Първокласно начало", която предвижда първокласниците от тази година да се обучават в изцяло нови модерни е- кабинети, с електронни учебници и електронни дъски.

20 детски градини вече са заявили участие в програмата "Родители - доброволци в детската градина", стана ясно още по време на срещата.