Посланик Бръндуша Предеску (вдясно) показа на кмета Димитър Николов и на областния управител Мария Нейкова изложбата. Снимки Авторът

Посланик Бръндуша Предеску (вдясно) показа на кмета Димитър Николов и на областния управител Мария Нейкова изложбата. Снимки Авторът

В 24 фотоса показват "Цветовете на Румъния". Така е озаглавена фотографската изложба, която е подредена в алеята до културен център "Морско казино" в Бургас. Тя се реализира под патронажа на Посолството на Румъния в София в лицето на Нейно Превъзходителство г-жа Бръндуша Предеску съвместно с Почетното консулство на Румъния в Бургас и с подкрепата на Община Бургас.

Снимките са на фотографа Богдан Мустацеа и показват малко познати кътчета от Румъния. Освен столицата Букурещ, той е запечатал с фотоапарата си и Сибиу, Брашов, Сигишоара, Орадя и други места на северната ни съседка.

"Румъния има нужда от промоция в България", каза при откриването на изложбата посланичката на Румъния в София Бръндуша Предеску. Според нея, българите малко познават нейната родина и познанията им се изчерпват до столицата Букурещ.

"Моята мечта е вашите приятели да планират ваканцията си в Румъния. Знам, че ходите в Гърция и румънците ходят в Гърция, но спират и тук, в България", призова посланикът. Тя изказа своята благодарност за гостоприемството на кмета на Бургас Димитър Николов.

На откриването на изложбата бяха почетният консул на Румъния в Бургас Евгения Попеску, областният управител на област Бургас Мария Нейкова, зам.-кметът по култура в Община Бургас Диана Саватева, директорът на филиала на НХА доц. Димо Колибаров и други.

Преди официалното откриване прозвуча произведение на Панчо Владигеров в изпълнение на Пламена Георгиева от НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", която свири на маримба.

 

Галерия