AGbolnica

AGbolnica

В АГ болницата във Варна посрещат Новата година с обновена база

Така майките и техните бебета ще получават квалифицирани грижи при условия, които се доближават до тези във ВИП стаите.

Тези стаи са с по едно и две легла, като на всеки две от тях като малко апартаментче има самостоятелни санитарни възли, които също бяха основно ремонтирани. Сменена бе дограмата на прозорците и елинсталацията, подовите настилки, стените и вратите бяха пребоядисани. За съжаление отделените средства не стигнаха за подмяната на леглата, като само едно от тях струва над 1000 лева, съобщи управителят д-р Радослав Минков. Всъщност всички подобрения, които са извършени и предстои да бъдат направени са изцяло със собствени средства. Финансирането на болницата е от приходите по здравна каса и собствени приходи, като значителна помощ последната година бе дарението на една холандска фондация SMHO. Тя дари три кувьоза за недоносени бебета, както и инструментариум за операциите на родилките и гинекологично болните жени.
Ремонтите продължиха и през есента. Особено важна е инициативата да се обнови изцяло реанимационно-оперативният блок на втория етаж, за което отново бяха заделени собствени средства. Дограмата тук не бе сменяна от основаването на болницата през 1974 г., а пациенти тук са родилките след секцио и оперираните жени. Ремонти бяха извършени във всички отделения, като трябва да се има пред вид, че с малки изключения базата не е обновявана от основаването на болницата преди 40 години.
Въпреки, че болницата вече няколко години работи в условията на криза и лимитирани бюджети, през тази година, откакто управител е д-р Радослав Минков, ръководството е успяло да увеличи на два пъти заплатите на персонала, които все още са сред най-ниските сред здравните заведения във Варна. Не е без значение, че тук се предлага висококвалифицирана медицинска помощ и отлични грижи за малките и големи пациенти на много високо ниво, което е според д-р Радослав Минков е най-важната и основната задача на болницата.
Желанието на управителя сега и вбъдеще е да изписват здрави и щастливи пациенти и екипът на болницата да работи в нормални и спокойни условия.

Днес+