Представлението повтаря сит кома, който разсмива зрители по цял свят. Снимки Театър Възраждане

Представлението повтаря сит кома, който разсмива зрители по цял свят. Снимки Театър Възраждане

В Бургас ще гледат сериала "Ало, ало!" на театрална сцена. Едноименният спектакъл ще има своята морска премиера на 18-ти април, четвъртък, от 19.00 часа в залата на Културен дом Бургас (бившия НХК б.а.). "Едва ли Джеръми Лойд и Дейвид Крофт са предполагали в средата на миналия век, създавайки сценичния вариант на сит кома "Ало, ало" през 1982 година, че тяхната пиеса ще бъде преведена, ще бъде поставена на камерната сцена на общинския театър "Възраждане", сподели режисьорът Роберт Янакиев. Точно с тази емблематична постановка трупата на столичния театър ще гостува в Бургас през април.

"Не само, че не съм бягал от оригинала, даже умишлено съм се стремил към него и съм се опитвал да въвлека и актьорите в тази посока. Направих това представление, защото съм страхотен почитател на сериала и съм сигурен, че не съм единствен и това го доказват препълнените салони по време на представленията", допълва Янакиев.

В спектакъла играят - Свежен Младенов, Мира Върбанова, Донка Аврамова-Бочева, Йордан Ръсин, Анатоли Лазаров, Христо Станчев, Боян Младенов, Лилияна Шомова, Ивайло Драгиев, Мариана Жикич, Ивет Радулова, Георги Златарев, Ивайло Добре, Жана Рашева, Виттория Николова, Николай Наумов, Метин Моллов.

Билети за морското представление се продават на касата на Държавна опера - Бургас.

Галерия