Димитър Найденов, Константин Бачийски и Даниела Божинова (отляво надясно) подадоха документи за регистрацията в РИК. Снимки Петя Добрева

Димитър Найденов, Константин Бачийски и Даниела Божинова (отляво надясно) подадоха документи за регистрацията в РИК. Снимки Петя Добрева

Изненади в листата с кандидати за народни представители на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" във Втори многомандатен избирателен район Бургас. Листата бе входирана в Районната избирателна комисия от Константин Бачийски ("Средна европейска класа"), Димитър Найденов ("Да, България") и Даниела Божинова ("Зелено движение"). В залата бяха и една не-малка част от кандидатите за депутати, които ще участват в предстоящата предизборна кампания.

"В нашата листа са хора, които се борят за каузи. Решинието за подредбата на листата е взето след съвместни разговори", каза Константин Бачийски, който отново ще води листата на коалицията във Втори МИР Бургас.

"Подредбата на листата е шанс да се преценят кандидатите и тяхната работа. Не мисля, че има лошо място. Челните места не могат да бъдат заети от всички заслужили хора. Уважено беше в София моето решение да се съглася да бъда на шесто място в листата и ще работя в обществения интерес", каза Димитър Найденов, който ще бъде шести в листата на коалицията.

Даниела Божинова не скри, че рядко жена е на второ място в кандидат-депутатските листи, но няма нищо необичайно в нейната поява там.

Листата на "ПП - ДБ" в първите четири места изглежда така:

1. Константин Бачийски

2. Даниела Божинова

3. Богомил Петков

4. Христо Симеонов

5. Константин Иванов

6. Димитър Найденов

7. Милко Пенев

8. Емил Соколов

9. Милен Манолов

10. Мария Петкова

11. Марин Георгиев

12. Ангел Симеонов

13. Искра Ангелова

14. Мирослав Йорданов

15. Деян Денев

16. Николай Богов

17. Росен Топкаров

18. Николай Николов

19. Добромир Гюлев

20. Венцеслав Стефанов

21. Станислав Станев

22. Гроздан Тодоров

23. Снежана Апостолова

24. Йордан Терзиев

25. Петър Стоев

26. Зарица Динкова

27.Константин Костадинов

28. Митко Иванов

Изборите за 49-то Народно събрание ще се проведат на 2-ри април.

Галерия