Министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков откри форума. Снимки университет Проф. д-р Асен Златаров

Министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков откри форума. Снимки университет Проф. д-р Асен Златаров

Служебният министър на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков откри научно-практическия форум "Иновации в обучението и познавателното развитие". XV-то издание се проведе в бургаския културен център "Морско казино" и събра педагози от цялата страна. Той се организира от сдружение "Образование и технологии" в лицето на проф. д-р Румяна Папанчева - декан на Факултет по обществени науки и доц. д-р Красимира Димитрова - директор на Департамент за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти в университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас..Негови съорганизатори са държавният университет "Проф. д-р Асен Златаров", Бургаският свободен университет и Община Бургас.

"Изграждането на нови концепции, свързани с образованието и тяхното качествено приложение е от голяма значимост, и събития от този тип са необходими, тъй като дават възможност на хора, които работят в тази среда да споделят впечатления от своята практика, както и нови виждания, които да поставят учениците в активна роля по време на образователния процес", каза министърът на образованието и науката.

Проф. д-р Христо Бозов подчерта нуждата от сътрудничество между средното образование и университетите, тъй като това би допринесло за по-доброто взаимодействие между преподаватели и студенти, както и за по-бързата им адаптация при влизане в сферата на висшето образование.

Приветствие към участниците във форума отправиха и Михаил Ненов - зам.-кмет по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики в Община Бургас и ректорът на университет "Проф. д-р Асен Златаров" - проф. д-р Христо Бозов. В събитието участваха и проф. д-р Мария Алексиева - зам.-ректор на Бургаския свободен университет, Веселка Тодорова - старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религии в Регионално управление на образованието в Бургас, представители на академичната общност от цялата страна, педагогически специалисти, зам.-кметове по образованието от различни общини в страната, представители на фирми, занимаващи се с доставка на дигитални технологии за образованието.

Галерия