Високите температури позволяват кърпенето на дупки да става и с топла смес. Снимка Архив Черноморие-БГ

Високите температури позволяват кърпенето на дупки да става и с топла смес. Снимка Архив Черноморие-БГ

В Бургас ще мият улици и ще възстановяват маркировката. Това е разпоредил кметът на Община Бургас Димитър Николов по време на традиционната оперативка с екипа си и фирмите, ангажирани с поддържането на инфраструктурата.

Едновременно с пътните ремонти, които заради трайно положителните температури вече могат да се извършват и с топла асфалтова смес, се прави паралелен график за почистване и измиване на улиците. В нощта срещу вторник това ще се случи по булевард "Стефан Стамболов", между кръговите кръстовища при университет "Проф. д-р Асен Златаров" и "Мираж". Следващите улици за измиване ще бъдат определени спрямо работата на строителните фирми, работещи по възстановяване на покритието им.

Подновяването на избледнелите маркировки из целия град също стартира тази седмица.

Приоритетно дейностите ще започнат по трасетата на градския транспорт. Фирмите, които не спазват определения им график или извършват некачествено асфалтиране и маркиране, ще бъдат санкционирани.

Със заповед на кмета започва нов обход на всички язовири, реки, дерета и канали на територията на общината. Където има натрупани отпадъци и образувани затлачвания, ще се изпратят хора и техника. Преди пролетните дъждове трябва да се осигури необходимата проводимост на водите, за да се избегнат потенциални наводнения.

Още миналата седмица започна премахването на сухи и опасни дървесни клони на много места из града. Акцията ще продължи и през следващите дни.

Тази година първата обработка на паркови площи против кърлежи няма да е през последната седмица на март, както обикновено, а по-рано. Скоро започва и пръскането против комари.