Горан Брегович накара бургазлии да пеят и танцуват заедно с него. Снимки Черноморие-бг

Горан Брегович накара бургазлии да пеят и танцуват заедно с него. Снимки Черноморие-бг

В Бургас посрещнаха лятото с музиката на Горан Брегович и неговия оркестър за сватби и погребения. Балканската звезда участва в първото издание на "Stereo Festival", който се провежда в Зоната за обществен достъп на пристанището в Бургас. Традиционно стотици посрещат първия юлски изгрев по плажовете на Черноморието ни. Концертите започват още на 30-ти юни и продължават до ранните часове на 1-ви юли. Докато част от бургазлии и гостите на града избраха да посрещнат Джулая на Централния плаж, една не малка част от стотици меломаните предпочетоха "Stereo Festival".

В първия фестивален ден на сцената излязоха Керана и космонавтите, а малко след тях забиха музикантите от Б.Т.Р. Те подгряха публиката преди появата на сръбския музикант и оркестъра му. 30 минути се забави участието на Горан Брегович. Закъснението изнерви на моменти меломаните, които започнаха да скандират "Горан", "Горан" с надежда, че той по-бързо ще се появи. А излизането му на сцената бе посрещнато с възгласи и аплодисменти. Горан Брегович доказа за пореден път, че е истински виртуоз. В една от композициите си той умело вплете акорди от руската песен "Катюша" а финалът безспорно бе запазен за "Калашников".

Фестивалът продължава днес с кралете на drum & bass-а DEEKLINE & ED SOLO, и горещите "Upsurt", 100 кила, Миленита, DJ Ivan Shopov & Trigaida и DJ Emil Prize.

Галерия