Елица Тодорова и нейното трио участваха в благотворителния концерт на фондация Гордите българи в началото на март. Снимка Архив Черноморие-бг

Елица Тодорова и нейното трио участваха в благотворителния концерт на фондация Гордите българи в началото на март. Снимка Архив Черноморие-бг

Православен благотворителен базар ще се проведе на 21-ви април, неделя, от 09.00 до 17.00 часа в зала 1 на експозиционен център "Флора". Той се организира от фондация "Гордите българи" с подкрепата на Община Бургас. На него ще се продават православни икони и православна литература. Набраните средства ще отидат за изграждането на паметник на Васил Левски в Бургас.

Паметникът ще бъде изработен от бургаския скулптор Радостин Дамасков. Статуята на Левски ще бъде с височина 3.5 метра. В композицията ще има и лъв, който ще е висок 1.60 метра и ще е ориентиран към улица "Александровска". Той ще се издига в градинката пред сградата на Община Бургас. Сумата, необходима за изработването на скулптурната композиция е 462 000 лева.

От началото на годината от фондация "Гордите българи" организираха три благотворителни събития в подкрепа на благородната инициатива, едната от които беше концерт с участието на деца и ученици от бургаски градини и гимназии. В него участва и Елица Тодорова с нейното трио. От трите прояви бяха събрани 7100 лева.

В навечерието на празника на празниците - Възкресение Христово всеки бургазлия и гост на града ще може да се купи православна икона за себе си, за дома си или за да я подари на свой близък. Затова не пропускайте да се възползвате от този шанс и да посетите благотворителния базар на "Флора"-та тази неделя. По този начин ще подкрепите и благородното начинание за изграждането на паметник на Левски в Бургас!

Всеки, който желае да подкрепи кампанията може да направи и дарение по сметка: 

Първа Инвестиционна Банка IBAN: BG02FINV91501017699161

PayPal : @Gorditebulgari

Титуляр фондация "Гордите българи"

Основание: изграждане на паметник на Васил Левски