Операцията се провежда на територията на ОД на МВР Бургас. Снимки ОД на МВР

Операцията се провежда на територията на ОД на МВР Бургас. Снимки ОД на МВР

Задържаха 17 души в резултат на специализираната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, миграционния натиск и превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, провеждаща се на територията на Областна дирекция на МВР Бургас. Образувани са шест бързи производства. Служителите от участък "Победа" при Първо Районно управление в Бургас са задържали двама души, единия за притежание на наркотици, а във втория са открити тефтери с лични данни на лица, получавали заеми и стоки на версия.

Служителите от Четвърто Районно управление в Бургас са задържали трима душиа, съпричастни към притежаване на наркотични вещества (метамфетамин и марихуана).

Проверени са 366 моторни превозни средства и 514 души като са установени десет лица, обявени за издирване. Проверени са над десет адреса, както и 51 търговски обекти, заложни къщи и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност.

Издирват се лица, обявени за местно и общодържавно издирване, които са с влезли в сила присъди или за повдигане на обвинения. Полицейските действия по второто направление – миграционен натиск продължават, а по отношение търговията с гласове за предстоящия вот се работи преди всичко с превантивна насоченост.

В проверките са включени екипи на секторите - "Охранителна полиция", "Пътна полиция", "Икономическа и криминална", както и екипи на бургаската жандармерия.

Галерия