Професионални гимназии от Бургас участваха в изложението на площад Тройката. Снимки Авторът

Професионални гимназии от Бургас участваха в изложението на площад Тройката. Снимки Авторът

Професионални гимназии се презентираха в центъра на Бургас. Еднодневното представяне събра представители на различни гимназии на площад "Тройката". То се организира от Регонално управление на образованието. Всяка гимназия представи възможностите си за обучение под своята шатра с нагледни материали и рекламни брошури със специалностите, които се предлагат за прием след завършен VII клас за учебната 2023/2024 година.

В бургаската Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" ще приемат ученици и в нова специалност - "Експлоатация на пристанищата и флота" с разширено изучаване на английски език. За новата учебна година в Морското ще приемат ученици завършили VII клас и издържали успешно приемните изпити по математика и български език и литература в четири специалности, освен в новата и в следните три - "Корабоводене морско" с интензивно изучаване на английски език, "Корабни машини механизми" с разширено изучаване на английски език и "Митническа и данъчна администрация" също с разширено изучаване на английски език.

Подробности за обучението и кандидастването може да откриете на сайта на гимназията - https://school.morskoburgas.com/

На щанда на бургаската Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника бе представен приема след VII клас в следните специалности: "Електрообзавеждане на производството" с английски език, "Микропроцесорна техника" с английски език, "Охранителна техника и системи за сигурност" с английски език, "Компютърни мрежи" с английски език, "Мехатроника" с английски език, "Автотранспортна техника" с немски език, "Автомобилна техника" с немски език.

В Механото имат авиосимулатор, на който всеки може да изпита уменията си да пилотира самолет. Преживяването е с продължителност 1 час, а цената му е 30 лева.

Подробности за приема в ПГМЕЕ може да откриете тук - http://pgmee.com/wp/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc/

В изложението участва и бургаската Професионална гимназия по транспорт. Тя ще приемат ученици след завършен VII клас и успешно положени изпити по български език и литература и математика в четири специалности за учебната 2023/2024 година. В ПГ по транспорт предлагат обучение за "Електрически превозни средства  / хибриди", "Автотранспортна техника", "Пристанищна механизация" и "Спедиция, транспортна и складова логистика". И при четирите специалности има засилено обучение по английски език.

Подробности за възможностите за обучение може да се намерят на сайта на гимназията - https://www.autoburgas.com/bg/

На площад "Тройката" се презентираха и ученици от бургаската Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов". В гимназията, позната още като Електрото, ще приемат ученици за учебната 2023/2024 година в следните специалности - "Компютърна техника и технологии", "Приложно програмиране", "Програмно осигуряване", "Електрически инсталации", "Програмист на роботи" и "Медицинска техника".

Подробности за приема и възможностите за обучение в гимназията може да си видят на сайта - http://pgee-bourgas.com/

Най-вкусният щанд бе на Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров". Ученици от X клас, специалност "Организация на туризма и свободното време" презентираха кулинарните изкушения, приготвени от техните съученици от специалност "Производство на хляб, хлебни изделия и сладкарски изделия".

В гимназията приемат ученици, завършили VII клас и успешно положили изпитите в следните специалности: "Организация на обслужването в хотелиерството", "Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения", "Кетъринг", "Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия", "Производство на кулинарни изделия и напитки" и "Организация на туризма и свободното време".

Подробности за приема и за специалностите може да откриете на сайта на гимназията - https://pgtbs.com/

Галерия