Пакетираният компост ще се раздава в определени дни и часове

Пакетираният компост ще се раздава в определени дни и часове

По 5 литра пакетиран компост може да получи всеки бургазлия, ако си е платил данъците към Общината. Иде пролет и всеки ще трябва да се погрижи за своите домашни растения. Такива има буквално във всеки панелен дом, а живеещите във фамилни къщи садят различни култури в дворовете си. На всички тях Община Бургас предлага полезната възможност да се сдобият безплатно с 5 литра пакетиран, висококачествен компост, произведен от ОП "Чистота  ЕКО". Това е доказан подобрител, особено за почви, изтощени от употребата на изкуствени торове. Още по-голяма е ползата от него в биоземеделието.
За да получите безплатния компост, трябва просто да представите платежен документ, удостоверяващ, че като съвестен гражданин сте заплатил пълния размер на дължимите местни данъци и такса битови отпадъци.
Компостът ще се раздава на желаещите всяка седмица от вторник до събота, в периода 15-и февруари - 21-и декември 2018 г., от 10.00 до 18.00 часа, във всеки мобилен център за разделно събиране на отпадъците от домакинства, разположен на територията на град Бургас.