Фестивалът ще се проведе от 3-ти до 7-ми октомври

Фестивалът ще се проведе от 3-ти до 7-ми октомври

Центърът за съвременно изкуство и библиотека в Бургас ще се превърне в изложбено пространство. Творбите на петима изключителни съвременни творци – Ангелика Радева, Лора Пармакова, Златин Орлов, проф. Греди Асса, Стефан Божков ще бъдат подредени там. Изложбата ще бъде открита на 3-ти октомври от 18.30 часа в присъствието на авторите. Входът е свободен и всички са добре дошли, като е предвидена опция за закупуване на произведения. Събитието ще открие VI Фестивал на изкуствата "Порт Прим Арт Фест" (ППАФ), който се организира от гранд хотел и СПА "Приморец".

Един от участниците в експозицията – художникът Стефан Божков, е и творчески директор на културния форум ППАФ. Ето какво сподели за изложбата той: "Ще участват различни като възраст и стил художници. Ще има работи върху платно, както и скулптури. Ангелика ще представи нейните релефи от платно - бих ги нарекъл стенни скулптури и живописи върху платно. Златин участва с разкошни пластики. Скулпторът Лора Пармакова с живописни платна, които обработва по специална техника с парафин, Греди Асса с невероятна и наситена живопис - радост за окото. Аз ще представя няколко неща, които са също върху платно, посветени на различни теми, включително морска. Ще бъде вълнуващо, красиво, празник за ценителите на изкуството. Бургазлии, гости на града, заповядайте да се видим и споделим това!“, споделя популярният художник и бохем.

Програмата на VI "Порт Прим Арт Фест" включва още една изложба. Тя ще бъде открита на 7-ми октомври (събота) от 11.00 часа, също в Центъра за съвременно изкуство и библиотека. Братята илюстратори, аниматори, писатели, автори на комикси Пенко и Сотир Гелеви ще покажат своите безкрайно интересни приказни герои, изпълващи страниците на детски книги и анимационни филми. "Срещата с истински създатели на комикси и илюстрации ще бъде повече от специална и за най-малките, затова – не пропускайте да дойдете с децата си", кани творческият директор на ППАФ, Стефан Божков.