Шествието мина по площад Царица Йоана в Бургас. Снимки Черноморие-бг

Шествието мина по площад Царица Йоана в Бургас. Снимки Черноморие-бг

Десетки бургазлии излязоха на протест срещу правителството. С викове "Долу ГЕРБ", "Мафия" и "Оставка" жители на морския град се събраха пред сградата на Общината. Протестът бе организиран в социалните мрежи от Станислав Тенев - администратор на групата "Шофьори Бургас" и кандидат за общински съветник от гражданската квота в листата на партия "Движение България на гражданите" на местните избори през 2019 година.

От площад "Атанас Сиреков" шествието тръгна по пешеходната улица "Александровска" и тръгна по площад "Царица Йоана". Участниците в протеста издигнаха плакати и скандираха срещу управлението на страната.

Това е второто недоволство в Бургас в рамките на днешния ден. Преди обяд пред сградата на Общината дойде Христо Иванов, който в началото на седмицата призова всички да плажуват пред сараите на почетния председател на ДПС - Ахмед Доган, които се намират в парк "Росенец". Преди да отиде в Росенец Иванов се срещна с кмета на Бургас Димитър Николов, който също се отправи към парка и призова полицията да не пречи на хората да отидат до плажа.

Напрежението на Росенец расте

Галерия