През активния сезон проверките се увеличават. Снимка Архив

През активния сезон проверките се увеличават. Снимка Архив

В Бургас ще проверяват такситата и през нощта. Това става ясно от отговор на Красимир Георгиев, началник на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" - Бургас изпратен до общински съветници от Бургас. Преди седмица част от групата на ГЕРБ в местния парламент настоя служителите на държавната агенция да засилят проверките на таксиметровите услуги в морския град.

През летните месеци този тип превози се увеличават многократно, заради хилядите гости на града. Съветниците обърнаха внимание, че е важно тази услуга да бъде качествена.

За да бъдат доволни жителите и туристите не би трябвало да се допускат безнаказани нарушения като надписани сметки, отказани курсове, неуместно поведение на водачите и т.н.

Красимир Георгиев посочва, че за периода от 1 май до 23 август 2018 г. са проверени 240 таксиметрови автомобили, като са съставени 20 акта.

Спрени от движение са 24 автомобили, които са извършвали нерегламентирани превози на пътници и през територията на Община Бургас. След установени нарушения са спрени от движение два автобуса, с които са извършвани обществени превози.

Извършени са и съвместни проверки с дирекция "Икономически и стопански дейности" към Община Бургас.

Общинските съветници обръщат внимание, че контролът над таксиметровите коли е важен за гражданите, които използват услугата, както и за лоялните таксиметрови компании и шофьори.