Област Бургас все още е в червената зона, според картата на НЦЗПБ

Област Бургас все още е в червената зона, според картата на НЦЗПБ

От 2-ри ноември, вторник, учениците от Бургас, Царево, Айтос, Карнобат и Приморско ще учат онлайн на ротационен принцип. Това е решено на заседание на Областния съвет по здравеопазване, свикан от областния управител Мария Нейкова. Като мотив са изтъкнати данни, изнесени от шефа на Регионалната здравна инспекцияв Бургас д-р Георги Паздеров, че заболелите на територията на област Бургас на 27 октомври са 540 на 100 000 население.

Според данни от Националния център по заразни и паразитни болести към 24-ти октомври област Бургас е в червената зона с 458 заболели на 100 000 население.

18 области са в тъмно червено, Бургас е с 458 заболели на 100 000

"По данни на д-р Паздеров, изнесени на Областния съвет по здравеопазване, в пет общини в Бургаско - Айтос, Бургас, Приморско, Карнобат и Царево заболеваемостта е над 500 на 100 000 население, което налага там да се премине на ротационен принцип на обучение, съгласно заповедта на министъра на образованието", пише в прессъобщението разпространено от Областна управа до медиите днес.

Карантинираните паралелки в област Бургас са 79, като най-много са в общините Бургас и Карнобат. Общо 1 801 ученици и деца градините са под карантина.

По информация на "Черноморие" директорите на гимназии в Бургас са били информирани още преди два дни да подготвят заповеди и да направят график за онлайн обучение.  Учениците в гимназиите в Бургас, Айтос, Карнобат, Приморско, Царево ще се сменят на ротационен принцип - една седмица ще учат присъствено, една седмица - онлайн.