Мъжете не се притесняват, че нарушават заповедта и могат да бъдат глобени. Снимка Черноморие-бг

Мъжете не се притесняват, че нарушават заповедта и могат да бъдат глобени. Снимка Черноморие-бг

В Бургас спортуват на открито, въпреки забраните за това, видя репортер на "Черноморие". Малко преди обяд днес трима мъже тренираха на лостовете в двора на гимназията за романски езици "Г. С. Раковски" в морския град. Необезпокоявани от никого и очевидно без да се притесняват, че действията им подлежат на санкция в размер от 300 до 1000 лева, мъжете спортуваха. От снимката, въпреки че е правена от разстояние, се вижда, че бургазлии са "отхлабили" мерките на своя глава. Спортуването на открито, както и използването на фитнес уреди и съоръжения в паркове, градинки, училищни дворове са забранени със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев още от 20-ти март. От тогава е и забраната за посещения на парковете и градините. И тази забрана не стряска много някои, които и сега продължават да я нарушават. Явно се осланят на късмета си, че полицейските екипи, които патрулират в Морската градина няма да ги засекат, за да им наложат глоба.

Има и единични случаи на майки, които също без разрешение използват съоръженията в детските кътове, въпреки че и това е забранено.

Действията на нарушаващите заповедта е в навечерието на решението на правителството кога и как да въведе поетапно отваряне на парковете и градините в цялата страна, за да могат хората да се разходят на въздух в определени зони и часове. В София това ще стане факт от утре, 27-ми април, като от 9.30 до 18.30 часа 8 от парковете ще бъдат отворени за контролирани разходки и при спазване на мерките - носене на маски и дистанция.