Новата услуга ще бъда достъпна от утре, 23-ти януари

Новата услуга ще бъда достъпна от утре, 23-ти януари

Бургаските майки ще могат да купуват ваучери за храна от общинската Детска млечна кухня онлайн от утре, 23-ти януари. Новата електронна услуга - "Виртуална кухня", вече е напълно готова и в началото на следващата седмица в 10.00 часа ще бъде в активен режим на работа. Ваучери ще се заявяват и закупуват всяка седмица в дните от понеделник до четвъртък за следваща седмица.

До момента 700 са родителите, които са получили своите регистрационни талони и ще могат от 23-ти до 26-ти януари да закупят с тях купони през електронната платформа: https://dmkbs.uslugi.io или от страницата на Община Бургас на: https://www.burgas.bg/bg/detska-kuhnya за следващата седмица 30.01 – 03.02.

Пак от 23-ни януари, системата ще е отворена и за регистриране на нови абонати - родители, които тепърва ще ползват услугите на Детска млечна кухня, и след представяне на необходимите документи за записване администраторите на е-услугата ще активират профилите им. Целта е до края на февруари целият процес с издаване на хартиени купони да бъде заменен с електронни ваучери.

Услугата "Виртуална кухня" е насочена към родители с деца от 10-месечна до 3-годишна възраст, които желаят да ползват или вече са потребители на Детска млечна кухня. Уеб приложението за електронна продажба на купони за детска храна ще позволи лесно, бързо и в удобно за родителите време и място да заявят и ползват услугите, директно от своя смартфон или компютър. Чрез нея те ще получават справки по заявените и закупени ваучери и ще имат възможност да проследят плащанията си и изразходването на закупените ваучери.

През последните години Детска кухня – Бургас разширява все повече своята услуга, като в момента общият брой на раздавателните пунктове на територията на общината е 29, а родителите, които ползват услугите й са над 1400 и продължават да се увеличават.