Малолетните и непълнолетни няма да могат да излизат след 20.00 часа без придружител. Снимка Архив Черноморие-бг

Малолетните и непълнолетни няма да могат да излизат след 20.00 часа без придружител. Снимка Архив Черноморие-бг

Децата и тийнейджърите до 18 години в Бургас и цялата област ще имат вечер час от утре, 25-ти март. Това гласи част от новата заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в морския град д-р Георги Паздеров, която е издадена днес. Тя е във връзка с увеличаващия се брой на заразените с корона вирусна инфекция в областта. Заповедта влиза в от 18:00 часа на 25-ти март и ще важи до 31-ви март. Малолетните и непълнолетни не могат да бъдат на обществени места за времето от 20.00 часа до 06.00 часа без придружител.

Задължително става носене на защитни маски за лица по начина, осигуряващ покриване изцяло на носа и устата в покрити и закрити обществени места. Изключение се допуска само за децата до 6-годишна възраст.

Преустановяват се всички индивидуални и колективни спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи на открито и закрито, в това число национални и международни спортни състезания.

Преустановяват се посещенията на пазари, тържища и базари с изключение на тези от тях, които са постоянно действащи и са регистрирани само за хранителни стоки.

Забранява се провеждаме на организирани масови обществени събития на закрито и открито (изложения, фестивали, панаири и други).

Не се допуска организиране и провеждане на събития и тържества от частен характер на открито и закрито (сватби, кръщенета, погребения и други) с присъствие на повече от 10 човека.

Създадена е организация и осъществяване на постоянен контрол в местата, предназначени за обществено ползване, от страна на местната власт и органите на МВР относно недопускане на струпване на хора и спазване на мерките за физическа дистанция, както и контрол относно носенето на защитни маски по начин, осигуряващ покриване изцяло на носа и устата.

Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения за болнична медицинска помощ и комплексните онкологични центрове в област Бургас, с изключение на дейностите, свързани с трансплантация на органи тъкани и клетки, диагностика и лечение на пациенти с онкологични и онкохенатологични заболявания.

Цялата заповед може да прочетете тук