Задържаните мъже са с постоянна мярка. Снимка Архив Черноморие-бг

Задържаните мъже са с постоянна мярка. Снимка Архив Черноморие-бг

В Бургас задържаха двама мъже за нападение и обир. Те са криминално проявени на възраст 30 и 40 години - първият от Стара Загора, а втория от Бургас, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град. Двамата са с наложение постоянни мярки "задържане под стража" за осъществени грабежи на лични вещи и парични суми. Задържането на двамата е в резултат на бързите полицейски действия, предприети по "горещи следи" от служители на отдел "Криминална полиция" към ОДМВР - Бургас и Първо и Пето Районни управления - Бургас.

На 2-ри септември около 16.00 ч. в Пето районно управление - Бургас е получено съобщение от 46-годишен бургазлия за това, че около 04.30 ч. на същата дата в района до бл. 77 в комплекс "Лазур" му е отнета сумата от 1 100 лева. В резултат на бързите съвместни полицейски действия на служители от отдел "Криминална полиция" към ОДМВР - Бургас и Пето районно управление - Бургас е установен извършителя на деянието - това е 40-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който направил пълни самопризнания. Извършени са множество процесуално-следствени действия, сред които разпити на свидетели, разпознавания и др., като в резултат на събраните материали, първоначално с постановление на Бургаска окръжна прокуратура, бургазлията е задържан за срок до 72 часа, а в последствие е гледана постоянната мярка за неотклонение - "задържане под стража".     

На 19-ти септември около 02.00 ч. в Първо Районно управление - Бургас е получено съобщение от 38-годишен сливналия за това, че в района на улица "Трапезица", в близост до ж.п. гарата е нападнат от непознат мъж, който след събаряне на земята и нанасяне на множество удари по главата и тялото, му отнел двата мобилни телефона и личните документи. Сформираният екип от на отдел "Криминална полиция" към ОДМВР - Бургас и Първо Районно управление - Бургас със съдействието на служители от центъра за "Видеонаблюдение" към Общинско предприятие "Транспорт" са установили маршрута на вероятния извършител.

След проведени множество оперативно-издирвателни мероприятиея и процесуално-следствени действия е установен извършителя на криминалното престъпление - това е 30-годишен мъж от Стара Загора. Същият е криминално проявен и е задържан със съдействието на служители от ОДМВР - Стара Загора. Направил е пълни самопризнания, като част от отнетите вещи са намерени и иззети. Спрямо старозагореца е взета постоянна мярка "задържане под стража".