В Несебър е неутрализирана мобилна лаборатория за производство на метамфетамин - пико. Снимки ОД на МВР

В Несебър е неутрализирана мобилна лаборатория за производство на метамфетамин - пико. Снимки ОД на МВР

Осем души са задържани за производство или притежание на наркотици в Бургас в рамките на мащабната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, която се проведе на територията на Областна дирекция на МВР в морския град. Задържани са общо 19 души, осем от тях за битови кражби, осем за производство или притежание на наркотици и трима за опит за палеж на лек автомобил, осъществен на територията, обслужвана от Районно управление Несебър.

Служителите от участък "Победа" при Първо Районно управление в Бургас са задържали две лица за притежание на наркотици, като в обитаваното от единия задържан жилище са намерени и иззети 59 пакетчета, съдържащи наркотични вещества (друсан чай), а в жилището на втория - 100 грама друсан чай. Друсаният чай представлява обикновен чай, напръскан с различни химикали, който има действието на метамфетамин. При тестването му с полев тест реагира на метамфетамин.

В Несебър е неутрализирана мобилна лаборатория за производство на метамфетамин - пико. Тя е била разположена в хотелски комплекс в Слънчев бряг и стопанисвана от 33-годишен криминално проявен мъж. Той е задържан за срок до 24 часа, като му е повдигнато обвинение.

Обвинения за различни престъпления са повдигнати и на още 15 души.

На територията на ОД на МВР - Бургас не се наблюдава ръст на битовота престъпност, поради което полицейската операция има преди всичко превантивна насоченост.

Галерия