Учениците подредиха Дърво на толерантността. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Учениците подредиха Дърво на толерантността. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

По инициатива на Ученическия съвет в бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" отбелязаха Международния ден на толерантността. Традиция, която води началото си с приемането на Декларация за принципите на толерантността през 1996 г. 

Учители и ученици отправиха своите емоционални послания  върху "Дърво на толерантността" с призив към търпение, приемане на различията и взаимна толерантност. Инициативата подкрепиха и ресурсните учители на специалните деца в гимназията с постер на портретна визуализация на всеки един от тях. Разнообразието от цветове в синхронна зависимост илюстрира еднаквост в различието и урок по човечност!

Ученици от X „А“, X „Б“, XI“Б“ и XI”E” класове пък участваха в младежки форум, който бе организиран от Младежки международен център, създаден по проект на Община Бургас. Събитието премина при засилен интерес, като се включиха младежи от различни училища в община Бургас. Учениците работиха в групи и дискутираха темите за толерантността и дискриминацията. Създадоха постери и отправиха послания за толерантност, уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят и форми на самоизява на човешката индивидуалност. Освен това нашите ученици заявиха твърдо и категорично позицията си против дискриминацията.

Галерия