По време на урока класът бе разделен на няколко групи, които представиха резултатите от проведените предварително проектни изследвания. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

По време на урока класът бе разделен на няколко групи, които представиха резултатите от проведените предварително проектни изследвания. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Открит урок по немски език на тема „Ostern“ беше проведен в бургаската Професионална гимназия по туризъм „Проф. д – р Асен Златаров“. Целта на урока е затвърждаване на позната лексика и въвеждане на нови думи, разширяване на културните, историческите и страноведческите познания на учениците за немскоговорящите страни, стимулиране на креативността и мотивацията за постигане на по-високи резултати в овладяване на чуждия език. По време на урока класът бе разделен на няколко групи, които представиха резултатите от проведените предварително проектни изследвания.

Екипът на  Ирем Смаил, Стоян Рашев, Дария Петкова и Александра Иванова потърси назад в историята произхода на интересни фразеологични изрази на немски език, свързани с основните великденски герои, и сравняваха значението им с фразеологизми на български език.

Екипът на Рая Русинова, Климентина Николова, Риана Камбурова и Мартин Киселичков прояви изключителна креативност и създаде видео, в което изпълни  ролята на германско семейство, което прави планове за пътуване по Великден. Диалогът се води на немски език, изпълнението, подготовката, оформлението и озвучаването са самостоятелно изпълнени от екипа. Видеото е заснето в реална домашна среда и предизвика аплодисменти и много усмивки по лицата на учениците и гостите на събитието.

Часът завърши със забавен куиз, в който учениците се състезаваха помежду си, отговаряйки на въпроси за културните традиции на немскоговорящите страни на немски език.

Приложени са различни мобилни и онлайн платформи.

Урокът е реализиран от г-жа Петя Динева – старши учител по немски език. Присъстваха г-жа Венета Иванова (ЗДУД), г-жа Нелина Панайотова (родител) и учители от гимназията.

Галерия