Приемът за новата учебна година е в четири специалности. Снимки ПГ по транспорт

Приемът за новата учебна година е в четири специалности. Снимки ПГ по транспорт

В бургаската Професионална гимназия по транспорт обучават ученици в напълно обновена учебна база - учебни стаи с тематични схеми, модерна компютърна зала, съвременни условия за спортни дейности – просторен физкултурен салон, STEM център с автомобилен симулатор, електромакети и макети на двигатели и разкошно дворно пространство!

В професионалната гимназия по транспорт се провежда модерна иновационна професионална подготовка на висококвалифицирани кадри в областта на:

- електрически превозни средства / хибриди

- автотранспортната техника

- спедиция, транспортна и складова логистика

- пристанищна механизация

Приемът за учебната 2023/2024 учебна година се осъществява в горепосочените четири специалности, като част от паралелките са с интензивно и част – със засилено  изучаване на английски език.

Учениците имат възможност да се обучават в спокойна учебна среда с високовалифицирани специалисти и да получат в края на своя 5-годишен обучителен период безплатна шофьорска книжка.

Училището предлага възможност за стипендии по време на обучението и ученически практики в  утвърдени и водещи компании в автомобилния бранш, спедиция и логистика.

Най-новият проект в гимназията по транспорт е изработка на електромобил.

В този проект имат възможност да участват ученици, както с познания по електроника и автотранспортна техника, така и с желание, и интерес да получат нови знания в областта на електрическите превозни средства, и да участват на международното състезание по енергийна ефективност – Shell Eco-marathon.

Галерия