Освен в редовна форма на обучение, в ПТГ приемат и в задочна форма. Снимка Лина Главинова

Освен в редовна форма на обучение, в ПТГ приемат и в задочна форма. Снимка Лина Главинова

В бургаската Професионална техническа гимназия обучават ученици по специалността "Радио и телевизионна техника" за професията "Монтьор по комуникационни системи. Приемът е след завършен VII клас и се извършва по документи. Формата на обучение е задочна, а срокът на обучение е пет години.
Балообразуващи оценки са от предметите: физика, математика, български език и литература.

Условието за записване е свидетелство за основно образование - оригинал, копие на лична карта, медицинско свидетелство - от личен лекар, зявление до директор.
Завършилите обучение във всички форми получават диплома за средно образование, свидетелство за професионална квалификация - втора степен. Получилите диплома за средно образование могат да кандидатстват в университет.

В ПТГ приемат ученици след завършен VII клас по документи в задочна форма на обучение за специалността "Топлотехника - топлинна, климатична, вентилационна и хладилна" по професията "Техник на енергийни съоръжения и инсталации". Срокът на обучение е 5 години.
Балообразуващи оценки са от предметите - физика, математика, български език и литература.
За записване са нужни следните документи  - свидетелство за основно образование - оригинал, копие на лична карта, медицинско свидетелство - от личен лекар и заявление до директор.

В ПТГ - Бургас обучават ученици за техник на инсталации