Учебният процес в гимназията протича нормално. Снимка Архив Черноморие-бг

Учебният процес в гимназията протича нормално. Снимка Архив Черноморие-бг

В гимназията няма карантирани ученици, учебният процес върви нормално и присъствено за всички паралелки, каза пред "Черноморие" директорът на бургаската Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника Роза Желева. От Регионалното управление на образованието днес съобщиха за един ученик дал положителна проба за корона вирусна инфекция, който е от ПГМЕЕ (известна още като Механото б.а.).

"Ученикът е бил с положителна проба преди началото на учебната година. Той не е бил на първия учебен ден, не е имал конкакт със съучениците си и преподавателите си. Затова и не се налага да се карантинира паралелката, в която учи", уточни Роза Желева. Недоразумението е станало, след като вчера вторият резултат от направената му проба отнова е била положителна. Той е бил докладван в РУО, каквато е практиката. Случаят вече е изяснен.

В Механото, както и в останалите учулища в община Бургас, се спазват всички противоепидемични мерки. Извършва се редовна дезинфекция на помещенията, измерва се температурата на учениците.

Новите случаи на COVID-19 - в Бургас, Несебър, Созопол, Айтос, Руен и Сунгурларе