Преди броени дни приключи ремонтът в сградата на гимназията. Снимки Авторът

Преди броени дни приключи ремонтът в сградата на гимназията. Снимки Авторът

В бургаската Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", известна още като Морското училище, ще открият на 15-ти септември тържество учебната година за учениците от VIII клас специалности - "Корабоводене - морско", "Корабни машини и механизми" и "Митническа и данъчна администрация". По този начин ще бъдат спазени противоепидемичните мерки и изискванията на Министерството на образованието във връзка с пандемията от COVID-19. Церемонията е планирана за 09.00 часа.

Останалите ученици ще влязат в класните си стаи в 08.30 часа при спазване на всички мерки и ще получат насоки за провеждане на учебен процес в условия на пандемия. Учениците от отделните випуски ще се учават без да сменят стаите си. Изключение ще се прави по специалните предмети, където часовете ще се провеждат в специализираните кабинети.

Броени дни преди началото на учебната 2020/2021 година приключиха и ремонтните дейности в гимназията. Изцяло ремонтирани са кабинетите, коридорите и санитарните възли на първия и втория етаж на сградата.

За да бъдат спазени изискванията на Министерството на образованието, изхранването на учениците ще бъде осигурени чрез кетъринг. Пакетираната храна ще бъде доставяна на място. Има обособена зона в случай, че някой от учениците е със симптоми на корона вирус и се наложи да изчака там своите родители. Всяка сутрин преди началото на учебните часове ще бъде премервана и температурата на учениците.

Галерия