Официално откриване на учебната година ще ими само за първокласниците. Снимка Архив ОУ Найден Геров

Официално откриване на учебната година ще ими само за първокласниците. Снимка Архив ОУ Найден Геров

Само четирима родители ще снимат първия учебен ден на първокласниците в класните стаи на бургаското ОУ "Найден Геров". 82 деца, разпределени в четири първи класа, ще прекрачат за първи път прага на училището за учебната 2020/2021 година. За да бъдат спазени противоепидемичните мерки, на 15-ти септември няма да бъдат допускани всички родители в класните стаи, когато децата влязат там. Във всеки клас е определен само един родител, който ще може да снима първокласниците в стаята и след това да изпрати снимките на останалите, научи "Черноморие".

"Официално откриване на 15-ти септември ще има само за първи клас и то ще започне в 09.00 часа. Останалите ученици от втори до седми клас ще влязат в класните стаи в 08.00 часа. В часа на класния, който ще бъде първия час, ще получат и програмата си", каза директорът на училището Лазар Налбантов.

Преди началото на всеки учебен ден ще бъде премервана температурата на децата. Тези, които имат висока температура или симптоми на корона вирус ще бъдат извеждани в обособена зона, където ще изчакат да пристиген родителя им и да ги прибере.

Осигурена е топла вода и дезинфектанти. През учебната година ще има повече дежурни учители, които ще следят в междучасието да няма струпване на ученици на едно място. Тази година всеки клас ще има своя собствена класна стая и няма да сменя кабинетите. Учителите по различните предмети ще влизат във всеки клас.