Решенията как да се действа са взети на заседание на Кризиния щаб, в което участва и премиерът Николай Денков. Снимка Община Царево

Решенията как да се действа са взети на заседание на Кризиния щаб, в което участва и премиерът Николай Денков. Снимка Община Царево

Националният празник на страната 6-ти септември - Ден на Съединението на Княжество България и Източна Румелия е обявен за ден на траур в Община Царево, заради наводненията, които взеха и жертви.

По препоръка на Регионалната здравна инспекция в Бургас жителите на общината не трябва да използват водата от водопроводната мрежа за питейни нужди и да не се влиза в морето, заради замърсявания. 

Няма опасност от преливане на язовири към момента, те се изпускат аварийно и ще бъдат укрепени.

Електрозахранването ще се възстановява поетапно от днес. А нуждаещите се ще получат храна и вода.

Доброволците, които искат да помогнат за разчистването на щетите от наводненията, могат да се обадят на телефонен номер 0590 5 50 18, за да се включат в акцията под ръководството на Общинския кризисен щаб в Царево. 

Всички екипи от община Царево от сектор "Чистота" и строителните бригади ще работят днес, за да почистят пътната инфраструктура.

Министърът на туризма Зарица Динкова ще се срещне днес със собствениците на засегнатите хотели от наводненията на плаж "Нестинарка".

Мъж от Смолян е една от жертвите на наводненията в Царево