Наградите в отделните категории бяха раздадени на церемония в Царево. Снимки Авторът

Наградите в отделните категории бяха раздадени на церемония в Царево. Снимки Авторът

В Царево раздадоха годишните награди за туризъм. Морската община стана домакин на шестата церемония по връчване на отличията. "За първи път наградите се връчват извън столицата и то по покана на кмета на Царево Марин Киров. Затова в първия ден на лятото Царево става столица на туризма", каза организаторът на годишните награди – Борислав Ангелов. Те се присъждат в партньорство с Министерството на туризма, а победителите в отделните категории се определят от международно жури от експерти от България, Швейцария, САЩ и Великобритания.

Мотото на наградите тази година е: "България – сигурна дестинация". "Чест е да присъствам на тази церемония и да участват във връчването на отличията, защото инвестициите в туризма се отплащат", каза зам.-министърът на туризма Павлин Петров. Той увери присъстващите на церемонията, че страната ни наистина е сигурно място за туризъм.

Думите му бяха подкрепени и от министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Той се похвали, че ресорното му министерството се е справило с мигрантския трафик и той е намалял със 75% за по-малко от година.

"Част от сигурността е здравеопазването, инфраструктурата. Осъзнаваме промяната и трябва да сме в крак. Общините са длъжници на бизнеса, не само по отношение на инфраструктурата. Ще инвестираме средства в ремонт на селските пътища, за да отворим морето към Странджа", каза кметът на Община Царево Марин Киров. Той връчи на министър Калин Стоянов знака на Общината за добрите партньорски отношения. От своя страна министър Стоянов му даде знака на МВР.

Първото отличие в категорията "Дестинация" отиде в община Приморско. Наградата получи кметът на морската община Иван Гайков.

В категория "Градски хотел" отличието спечели "Хилтън". В категорията "Зелен СПА хотел" - "Санте" - Велинград, в категорията "Крайбрежен хотел" - "The Lodge" в Царево, а в категорията "Хотелска верига" - "Hyatt".

Галерия