Плаж Силистар е най-южната ивица по родното Черноморие. Снимки Авторът и Община Царево

Плаж Силистар е най-южната ивица по родното Черноморие. Снимки Авторът и Община Царево

В Царево търсят алтернативен горски път, по който да се стига до плаж "Силистар". От години има проблем с преминаването на автомобили през частен имот, за да се стигне до плажа. От Община Царево, в чиято територията влиза плажа, са предприели действия за решаване на проблема. Със заповед на кмета на морската община Марин Киров е създадена комисия, която трябва да предложи варианти за решаване на проблема с ограничения достъп до плаж. Комисията проведе първото си заседание днес в сградата на Община Царево. В нея влизат представители на общинската администрация, на Регионална служба противопожарна безопасност и защита на населението - Царево, на Областна управа Бургас, на ТП "Държавно горско стопанство" - Царево и на Регионалната инспекция по околна среда и водите - Бургас.

На първото си заседание членовете на комисията се запознаха с документацията, която касае достъпа до един от най-красивите и посещавани плажове на Южното ни Черноморие. Той напрактика е и последният голям плаж в близост до пограничното с Република Турция село Резово.

По време на срещата е обсъдена възможността за алтернативен път, който да минава през горския фонд, но да не попада в защитена територия. Предстои направеното предложение да бъде съгласувано с всички институции, като членовете на комисията трябва да направят проверка на евентуалното трасе на място. Ако предложения вариант отговаря на условията, не попада в Натура 2000 и е допустимо да бъде използван, може още това лято да се превърне в новия горски път, който отвежда до плаж "Силистар".