Празниците ще се проведат от 26-ти февруари до 6-ти март. Снимка Община Бургас

Празниците ще се проведат от 26-ти февруари до 6-ти март. Снимка Община Бургас

В Културно-туристически комплекс "Ченгене скеле" ще посрещат гости с "Базар за пролетни чудеса". Празникът започва на 26-ти февруари с откриването на базара, на който ще се предлагат изящни битови и вкусни хранителни продукти, както и на благотворителна изложба на мартенички, изработени в творческите школи към НЧ "Пробуда 1880" за кампанията "Заедно за Георги". В последния уикенд на февруари са предвидени още пъстра първомартенска работилница, съвместно с общинското предприятие "Морски знаци" и местните рибари, както и музикални изпълнения на деца от СУ "Добри Чинтулов".

Специално място в програмата е отредено за тържествата по случай 3-ти март - Освобождението на България. Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" и танцов състав към ОУ "Братя Миладинови" - Бургас ще припомнят още веднъж колко прекрасни са българските традиции и музика, поканвайки присъстващите на голямо празнично хоро. Подготвени са и интересни игри за малчуганите.

В навечерието на най-специалния ден за всяка дама от сцената на комплекса своя поздрав ще отправи група "Горещ пясък". В събота, 5-ти март, талантливите музиканти ще зарадват присъстващите със своите изпълнения. Ден по-късно желаещите да изявят своите арт заложби могат да се включат в празничното ателие на "Wine Gogh", посветено на 8-ми март, и да си нарисуват красива картина за спомен.

Специално за Мартенските празненства в голямата зала на Ченгене скеле свои платна ще покажат бургаските художници Даниела Власакиева и Александър Симеонов.

26 февруари - 3 март - "За здраве и берекет" - благотворителна изложба на мартеници на Народно читалище "Пробуда 1880" в помощ на каузата "Заедно за Георги".

26 февруари - 6 март

10:00 - 18:00 часа - "Базар за пролетни чудеса"

10:00 - 18:00 часа - изложба картини Даниела Власакиева

1 март - 6 март - изложба на галерия "Александър"

1 март - 13 март - изложба рисунки на ученици от СУ "Петко Росен" - Бургас, посветени на 3 март, Освобождението на България

26 февруари - 13:00 часа - първомартенска работилница "Бели и червени, румени, засмени!" - изработка на пъстри мартенички съвместно с "Морски знаци" - Бургас

27 февруари - 12:00 часа - "Обичаме музиката" - музикални изпълнения на ученици от СУ "Добри Чинтулов" - Бургас

3 март

12:00 часа - "Празник е!" - празничен концерт на Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа"

12:30 часа - "Танцувайте с нас!" с участие на танцов състав от ОУ "Братя Миладинови" - Бургас

13:00 часа - Голямото хоро на Ченгене скеле

14:00 часа - "Колко си точен?" - състезание за стрелба с лък

14:30 часа - "Знаем и помним!" - БГ викторина с Общинско радио "Гласът на Бургас"

5 март - 13:00 часа - концерт на група "Горещ пясък"

6 март - 13:30 часа - "Рисуване и вино" с "Wine Gogh" - тема "8 март" - за информация и участие: 0889 444 819