Демонстрациите бяха организирани от Младежки международен център – Бургас

Демонстрациите бяха организирани от Младежки международен център – Бургас

Мъж, пострадал от земетресение, "спасиха" днес в Бургас младежи от Червения кръст, парамедици и лекари. Показното бе по повод Международния ден на здравето, който се отбелязва на 7-ми април.

"Пострадалият" бе с отворена рана в корема и счупен крак, но за щастие контактен и адекватен. Раните бяха превързани с подръчни средства, за да се спре кръвта, докато дойде екипът парамедици на Спешна помощ. Впоследствие кракът бе фиксиран професионално и младежът бе доставен в лечебно заведение, където го пое лекарски екип.

Демонстрацията бе част от събитие, посветено на професиите в здравеопазването и организирано от Младежки международен център – Бургас. В показното участваха Съюзът на парамедиците в България, Младежкия червен кръст, медицинските специалности на университет "Проф. д-р Асен Златаров", Сдружението на младите лекари, РЗИ Бургас и Националният алианс на хората с редки болести.

Оказване на първа помощ, здравословно хранене и живот, контрол на хроничните заболявания, възможности за придобиване на медицинско образование в Бургас бяха акцентите на събитието. Целта бе младите хора, които тепърва ще избират професия, да разберат колко удовлетворяващо е да ходиш на работа, в която всеки ден спасяваш човешки живот.

Галерия