Предният протест на жителите на квартала бе на 14-ти септември

Предният протест на жителите на квартала бе на 14-ти септември

Жителите на бургаския квартал "Долно Езерово" излизат на протест, заради намаления брой на курсовете на автобуса с №7, който изпълнява курсове до центъра на Бургас. Живеещите в квартала ще се съберат на 21-ви септември, петък, в 17:30 часа и символично ще пресичат пешеходните пътеки на кръговото движение до сградата на КАТ.

Недоволството на хората е породено от наложеното ново разписание от 28 август. Големите интервали между курсовете на рейсовете и обединяването на маршрута на автобуса с този на квартал "Лозово" увеличава врмето за пътуване и създава неудобства що се отнася до прекачване на други линии от градската мрежа. Исканията на живущите в района е да се осигури линия, самостоятелно обслужваща Долно Езерово, както и времетраенето между курсовете в пиковете часове да не е на повече от 20 минути.

Напомняме, че това не е първия протест на жителите на Долно Езерово. На 14-ти септември около 450 граждани блокираха пешеходна пътека на централната улица на квартала "Захари Зограф", за да бъдат чути исканията им.

Редуцирането на курсовете до квартала бяха предложени от общинския превозвач "Бургасбус" и одобрени на сесия на Общинския съвет на Бургас в края на август. Причина за това за разходите, които общинското дружество прави, които са за сметка на приходите. От "Бургасбус" намалиха броя на курсовете и по други линии, които свързват центъра на Бургас с квартали.

Бургасбус оптимизира курсове, няма шофьори