Съоръженията се простират на площ от 2 дка. Снимки Пресцентър Община Варна

Съоръженията се простират на площ от 2 дка. Снимки Пресцентър Община Варна

Нова детска площадка и спортно игрище бяха открити днес във варненския квартал "Галата". На церемонията присъстваха председателят на ОбС Варна Тодор Балабанов, кметът на Община Варна Иван Портних, Христо Иванов - зам.-кмет на Община Варна и Калина Белмезова - районен кмет на Аспарухово. "С новата придобивка изпълняваме обещанието си към хората от Галата – да изградим място за спорт и игри за децата", каза кметът Портних.

Комплексът е разположен на терен от 2 дка, моделиран на две нива, и включва спортно игрище, трибуни за зрители с 60 места, детска площадка със съоръжения за различна възраст, открит фитнес, пешеходни зони. Всички съоръжения за игра отговарят на изискванията за безопасност и са достъпни за хора с увреждания. Инвестицията е около 250 000 лева.

"Работим по изграждане на още 8 нови детски площадки в обхвата на целия град, в район "Младост" ще разширим съществуващата спортна база, проектираме голям спортен комплекс във "Владиславово", с игрища за футбол, волейбол, баскетбол", каза кметът.

Галерия