Kat_Trakiya

Kat_Trakiya

В капана на магистрала Тракия

на аутобана бе затворен с часове. Изнервени шофьори, непочистени пътища и неподготвени автомобили белязоха предпоследния ден на 2016 година.

Верижна катастрофа с около 20 коли стана малко преди разклона за Карнобат. "Близо 2 часа десетки коли и пътниците в тях бяха блокирани в снежната виелица, заради инцидента. На мястото сравнително бързо пристигнаха няколко екипа на Пътна помощ и две линейки от Ямбол. Видимо нямаше пострадали, но не знаем дали колите ще бъдат изтеглени тази нощ", коментираха пред "Черноморие" бургазлии попаднали в снежния капан.

Водачите трябва да използват стария път през Карнобат и Айтос, за да стигнат до Бургас.

"Ние сме на около 6 км от Карнобат, но колоната от автомобили е километрична и почти не се движим. Има места, където видимост почти липсва. Такова нещо не сме виждали, дано се приберем живи и здрави", споделиха други пътуващи. Според хората, пътищата са заснежени и заледени, не са обработени и на места има снегонавявания, заради силния вятър.

Поради усложнената обстановка съветът на Пътна полиция е да се пътува само, ако е наложително и с пълен резервоар, със заредени батерии на мобилните телефони, с достатъчно храна и вода. Важно в такива условия е и колите да са задължително със зимни гуми и вериги, а водачите да не губят търпение, ако попаднат в снежния калан.

Масовото недоволство от така създалата се ситуация прерастна и в социалните мрежи. Снимки на заснежени и непочистени пътища, цветущи коментари към институциите изместват новогодишните поздрави.