В момента дупките в Бургас се кърпят със студена смес. Снимка Архив

В момента дупките в Бургас се кърпят със студена смес. Снимка Архив

Ремонтът на бургаската улица "Струга" започва на 20-и март и ще продължи до 10-и април. За обезпечаването на работата ще бъде въведена временна организация на движението, съобщиха от Община Бургас.

В момента на повечето места в града се извършва временно запълване на дупките със студена смес. Трайните ремонти и полагането на топъл асфалт в момента е невъзможно, заради променящите се метеорологични условия и предприемането на такава стъпка би довело до по-големи разходи. Затова полагането на асфалт ще стане след подобряване на климатичните условия, уточняват от Общината.
Приоритетно екипите на пътноподдържащите фирми ще работят в най-критичните зони. Сред тях е път 1-6, който е част от републиканската мрежа и рехабилитацията му ще се извърши от Агенция "Пътна инфраструктура".
Сериозни поражения има нанесени по булевард "Демокрация", в участъка от Морската градина до пресечката с улица "Константин Фотинов". Там асфалтът ще бъде фрезован и ще се положи нова настилка.
Сериозни щети в следствие на снеготопенето има и по булевард "Захари Стоянов", от пътен възел "Юг" към комплекс "Меден рудник". Силно засегнат е и булевард "Иван Вазов". Ремонтни дейности ще се извършат на улица "Цар Симеон" и в участъците пътен възел "Запад" - "Долно Езерово" и "Долно Езерово" - "Братово".

Към този момент е установено, че ремонтираните наскоро улици са в добро състояние. През март и април предстои интензивно обновяване и на пътната маркировка.