Кризисният център в Морска гара днес е празен. Липсват основни хранителни продукти

Кризисният център в Морска гара днес е празен. Липсват основни хранителни продукти

В Областния кризисен център, който се намира на Морска гара Бургас, храна няма. Това е изписано на български и украински език на табелите, които доброволците са поставили там. Затова се радват на всяко дарение, което им се донесе. Навръх Разпети петък бургазлии, които са се обединили в група и организират редовни кампании, зарадва доброволците в центъра, видя репортер на "Черноморие". Те занесоха памперси, олио, захар, макарони, спагети, фиде, ориз, боб, консерви с грах. Въпреки малкото количество, помощта се оказа навременна.

Рафтовете в Кризисния център са празни. Има известно количество брашно, малко олио, елда и пюрета за най-малките. Освен храни за възрастни, липсва каша за децата от 6 месеца нагоре. На рафта има точно 2 кутии и Наталия, която е доброволка вече трети месец ни ги показва.

На Велика събота и Възкресение Христово (неделя) Кризисният център няма да работи. Всеки, който има възможност и желание да занесе хранителни продукти може да го направи днес или в понеделник. Най-необходими в момента са памперси с намера 5 и 6, каша, пакетирани хранителни продукти.

42 000 са вече украинските граждани с адресни регистрации в област Бургас.

Галерия