Анелия Иванова (вляво), Ренета Тонич (до нея), Галя Желязкова (четвъртата отляво надясно), Огнян Станков (вторият отдясно наляво) и Венелин Радев (четвъртият отдясно наляво) са сред младите и нови лица в листата на ГЕРБ - СДС. Снимка Черноморие-бг

Анелия Иванова (вляво), Ренета Тонич (до нея), Галя Желязкова (четвъртата отляво надясно), Огнян Станков (вторият отдясно наляво) и Венелин Радев (четвъртият отдясно наляво) са сред младите и нови лица в листата на ГЕРБ - СДС. Снимка Черноморие-бг

ГЕРБ - Бургас, в коалиция със СДС, за пореден път залага на младите. Това стана ясно след старта на политическата кампания преди дни. В обновената листа са включени амбицирани хора, които са готови да защитават интересите на областта в Народното събрание.

Младите лица на ГЕРБ и бъдещи депутати са професионалисти в различни области на публичния и частния сектор. Сред тях има представители на местната власт, педагози, юристи, спортисти и други специалисти.

"Избрах  ГЕРБ през 2006 г. Ръководството на партията повярва в мен. Подкрепи и много други млади хора в стремежа ни за промяна, за развитие и за по-добри политики. За мен най-важно е мнението на хората и откритият диалог с тях". Това са думи на добре познатата в областта Галя Желязкова, която през последните 4 години работи активно за развитието на двете общини - Средец и Сунгурларе. Галя Желязкова има натрупан опит като общински съветник в два мандата, след това е народен представител в 44-тото Народно събрание.

Огнян Станков, който развива своята дейност в областта на туризма, завършва финанси в свищовската академия. През студентските си години заминава за САЩ, където има възможност да остане и да се реализира там, но избира да се върне в родния Бургас. "Градът ни се развива с бързи темпове и придобива все по-модерна, европейска визия. Ако погледнем Бургас преди управлението на ГЕРБ и сега, всеки ще види разликата! А тя е голяма. Това ме и мотивира да съм в листата на ГЕРБ-СДС, промяната е в нашите ръце", казва той.

Венелин Радев е следващото лице, което с богатата си експертиза има амбицията да допринесе за развитието на Бургас и региона. Той има дългогодишен опит в сектор "Топло и електроенергетика". От година е главен експерт в отдел. "Строителство, озеленяване и енергийна ефективност" към Община Бургас и участва активно в проекта на ФМ на ЕИП за подмяна на старото осветление с ново енергоефективно по 22 главни булеварда и улици. За себе си той казва, че е изпълнен с решителност и амбиция, да помага за развитието на Бургас и региона.

Ренета Тонич е завършила бакалавърска степен "Социология" в Страсбург, Франция и магистърски степени по "Международни отношения" и "Европейски науки". Има две професионални специализации в Държавното училище по администрация на Република Франция (ENA), които придобива чрез стипендии от френското правителство. "Обръщайки се назад, знам че взех най-правилното решение да се върна в родината си, за да провървя стъпките към професионалното си развитие тук", казва тя. Ренета притежава близо 15 години опит в публичната и местна администрации и по-скоро в областта на международното сътрудничество и управление на проекти, енергийната ефективност и спортната инфраструктура.

Борислав Киров е икономист, който има богата практика в областта на туризма. Неговите разбирания са в синхрон с тезата, че сега, както и в далечно бъдеще,  висококатегорийният туризъм означава - природен, зелен, екологичен, иновативен и адаптиран към работното ежедневие. Той е разработил и защитил различни проекти по Програма "Фар" в Германия.

Тодор Колев по образование е електроинженер с професионален опит в частния сектор. През мандат 2015-2019 г. е общински съветник от ГЕРБ в Бургас. Сега е териториален директор на ЦАО "Освобождение", ж.к. "Славейков". "Надявам се, че чрез експертизата и опита си ще допринеса за по-модерната и сигурна инфраструктура в града ни. Ще бъда „посланик“ на добрите идеи на младите хора, които да намерят отражение в програмата за управление на ГЕРБ-СДС", казва той.

"Хората вече ме познават като амбициозен млад човек. Като част от листата на коалиция ГЕРБ-СДС съм готова, с още повече хъс, да работя за осъществени инфраструктурни проекти, нови зони за игри и спорт, по-добри условия на живот и сигурност", са думите на Анелия Иванова – юрист и общински съветник в Бургас. Тя ежедневно работи за развитието на най-големия жилищен комплекс "Меден рудник".

Купуването и продаването на гласове е престъпление!